En dårlig vedlikeholdt fasade gir ikke bare et dårlig inntrykk, men kan også være direkte skadelig for mennesker og øvrig bygningsmasse. Som gårdeier har man et ansvar og vi ser enkelte uheldige tilfeller hvor puss / tegl har rast ned på fortau hvor folk ferdes. Dette er farlig og kan medføre et erstatningsansvar for gårdeier.
Som malermester må man kunne mye om underlaget som skal behandles. Ikke bare hva underlaget er tidligere malt med, men hva underlaget består av. Er det en Kalkpusset fasade, betongfasade, etterisolert fasade? Ut fra underlaget vil vi komme med anbefalinger om hvilke produkter som bør benyttes enten det for å ivareta diffusjonsåpenhet, Kabonatiseringsbremmsende effekt eller kombinasjoner mellom diffusjonsåpenhet og selvrensende malingssystemer.
Feil kan få store konsekvenser
Vi opplever at eiendomsbesittere har gjort drastiske feil valg ved Kontrahering av utførende som har medført til ødelagte fasader. Vår filosofi er at når man skal rehabilitere en fasade så er ofte Rigg og Drift kapittelet en vesentlig kostnad og da er vårt råd å gjøre det grundig slik at varigheten på produktet bør være 15-25 år før ny rebehandling.
De beste løsningene
Vi samarbeider med STS AS /Keim, STO, Mapei og Jotun for å finne den beste løsningen for din fasade. I de fleste tilfeller er vi totalentreprenør på fasaderehabilitering. Dvs. at vi besørger nødvendig Rigg-Drift, mur- og puss arbeider, malingsfjerning, høytrykksvask, betongrehabilitering, vindu- og dør utskifting, utbedring av piper, takutskift, blikkenslagerarbeider, gips støpninger, elektriker arbeider i forbindelse med varmekabler i takrenner og belysning samt selvfølgelig malerarbeidene.
Stucco Lustro som betyr lysende puss på latin, har vært brukt i Italia helt fra romertiden. Dette ble avdekket under utgravinger i Pompei.
Pussen er basert på marmor og kalk. De ble laget etter resepter som gikk i arv fra generasjon til generasjon og påføringsteknikkene varierte fra distrikt til distrikt og fikk etter hvert egne kallenavn som brukes også benyttes i dag. De mest kjente typene er Stucco Veneziano og Marmorino. Men også utgaver som Stucco Fiorentino, stucco Mantovano, Cakcenova, Coccio Pesto og Salt e Pepe er kjente navn for dekoratører i Italia og som alle har sitt spesielle særpreg. Italienske sparkelteknikker som Stucco Lustro og Stucco Veneziano ble «INN» i Norge på begynnelsen av 1990 tallet. Vår konsernsjef Tore Buer arbeidet den tiden i Zurich i Sveits blant annet på Universitet hvor han var med på utføre 800 m2 med Stucco Veneziano. Som materialer benyttes knust marmormel tilført fargepasta og bindemiddel. Sluttproduktet fremstår som hardt, glatt, tredimensjonalt og blankt. Flatene kan poleres til ønsket glans og kan beskyttes med en spesialvoks slik at de også kan benyttes i områder hvor det blir vannsprut. Vår dekoravdeling vil være behjelpelig med type teknikk og egnede fargekombinasjoner. Her finnes uante muligheter. Terra Stone er også en teknikk som gir et mer rustikt preg med samme tre dimensjonale effekt som Stucco teknikkene. Ta kontakt med Monica Tollnes